top of page

Våra tjänster

Bauroc Lättbetong

Bauroc produktfamilj innefattar byggblock med olika ändamål och egenskaper, väggskivor för mellanväggar, U-block, överliggare och takelement. Alla produkter har mått som gör de lättanpassade till varandra så att hela husskalet kan byggas av bauroc lättbetong som har bra värmeisolerande egenskaper.

Det är inte bara till privathus vi har produkter utan vi har även produkter för industri samt kommersiella byggnader som skolor/ förskolor och liknande. Vid sådana byggnader används oftast liggande väggelement, även dessa kan kompletteras med våra mellan/ takbjälklag.

Bauroc lättbetong

Puts/Färg

Utvändigt:

När det gäller puts så erbjuder vi framförallt  CAPAROL´s 

olika system. Det är oerhört viktigt att kunna rekommendera rätt system till rätt kund. Det finns många olika leverantörer av putssystem men vi har inriktat oss på två olika och det är Caparol enligt ovan samt Weber. 

Vi har inga problem att leverera andra system om det behovet eller önskemålet finns.

Invändigt:

Vårt starka avtal med Flügger gör att vi på invändig färg gärna framhäver detta märke. Flügger producerar samtliga sina produkter själv, från färg till pensel. Återförsäljarnätet sträcker sig från Överkalix i norr till  Trelleborg i söder.

Det utpräglade miljötänk som Flügger har går väl i linje med Byggsmart och vårt miljöarbete. 

Puts och färg

Leca/Tegel/Kalksten 

Lecablock är en av alternativen till stomme som ligger bakom teglet. Lecablockens användningsområde är nästan oändligt.  Det finns många olika tjocklekar med olika ändamål och lecablockens förmåga att inte dra till sig vatten är en av fördelarna. På underliggande flik finner ni ett fukt test.

Tegel är en av de produkterna som vi känner ökar på marknaden. Tegel finns i otaligt många färger och kan kombineras i nästan lika många. Under denna fliken kan ni läsa mer om tegel och dess fördelar. Ni kan även laborera mellan olika färger samt murverk i visiolizern. Möjligheten att kunna se olika setups gör att valet av slutgiltig sten oftast går smidigt.

Kalksten eller en annan benämning Silikatsten kan även det användas som tegel. Byggsmart har generalagenturen för Silikaat AS i Skandinavien som producerar block för lägenhetsavskiljande väggar. Med dessa block sparar man ca 30% av ytan. De har även väldigt hög torrdencitet vilket innebär att de tål väldigt hög belastning. Dess höga brandklassning är en annan fördel.

Prefab/element

Vi kan leverera prefab väggar tillverkade antingen av stål eller träreglar. Väggarna produceras efter era önskemål. Då önskemålet gällande utformning ofta skiljer så erbjuder vi allt från rena skelettväggar till fullisolerade och brandskyddade pelarväggar.  Mångårig erfarenhet av lättväggar och goda kontakter med konstruktörer och transportörer gör att vår logistik på projekten blir optimal.

Tung prefabstomme av betong samt diverse olika typer  av bjälklag. HD/F (håldäck) eller Filigranbjälklag (plattbärlag) alla har de olika fördelar. Att välja vad man som byggare vill spara/tjäna på är ofta det som fäller avgörandet när det kommer till beslut av bjälklag. Med vårt breda kontaktnät när det gäller bjälklag så kan vi lösa effektiva leveranser.

Tegel-leca
Prefab
weber-saint-gobain-HP.jpg
Tegelmäster_logos_pos_liggande.jpg
Silikaat.png
Amphisilan.jpg
caparol_4c_C.jpg
Painter_full_10mm_RGB_blue.jpg
ff_b2c_logo_payoff_se_blå.jpg

Övrigt byggmaterial 

När vi talar om övrigt byggmaterial så är det väldigt brett. För att nämna några områden så kan det vara diverse olika typer av skivmaterial såsom gips, isolermaterial, takmaterial, fönster, dörrar mm. Att kunna erbjuda samma saker som Beijer, Woody, Optimera, K-Rauta och många övriga byggvaruhus tycker vi är en stor fördel. Ni hämtar eller får produkterna levererat från närmsta bygghandel.

Inom de olika områdena har vi alltid specialkontakter för att kunna leverera allt till bra priser. Vissa produkter säljs av stora aktörer i Sverige men produceras utomlands. Trots att vi har direktavtal med fabriken så ser både fabriken och vår svenska kontakt vissa fördelar med att vi gör vårt inköp via importören. Det kan ibland gälla vilka garantier som fabriken ger och vilka garantier importören ger.

Trarydfönster_2_svart.jpg
sp_logo_cmyk.jpg
nordan - gul.jpg
Elitfönster_logo_helaSverigesfonster_sva
övrigt
bottom of page